• Marina Donner är på god väg att upprepa succén från Gotland 2017. Foto: Totte Vesterlund.
Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 20:22, uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 11:44

Pettersson/Donner till semifinal

Bordtennis: Johan Pettersson och Marina Donner är klara för semifinal i mixed-klassen. Detta efter att ha besegrat ett lag från Jersey i kvartsfinalen med 3-1. Donner är även i semifinal i singelturneringen.

Pettersson/Donner var seedade i turneringen och gick in i mixedklassen först i kvartsfinalen. Paret Karen Lynn Lefebvre och Jordan Luke Wykes vann det första setet med 11-8, men därefter vann Donner/Pettersson följande set med 11-8, 11-7, 11-7 och segern var klar.

Marina Donner är dessutom klar för semifinal i singelspelet. Under torsdagen vann hon åttondelsfinalen med 4-0 mot Samantha Kershaw från Guernsey. Lika övertygande var 4-0-segern mot Pipaluk Serubabelsen från Grönland i kvartsfinalen. I semifinalen väntar Katherine Vinas från Isle of Man.

Sämre gick det för Johan Pettersson i singelspelet som blev utslagen redan i 16-delsfinalen. Pettersson föll mot Färöarnas Hallur Thorsteinsson med 3-4. Pettersson och Thorsteinsson turades om att leda matchen. Efter två övertygande setsegrar med 11-5 och 11-2 såg det ljust ut för Pettersson som ledde med 3-2 i set. Men Färöarna studsade tillbaka och till stlu vann Thorsteinsson matchen med 4-3 i set. (9-11, 11-7, 11-9, 5-11, 2-11, 11-3, 11-7).

Chris Karlsson och Marina Donner fick ge sig efter en riktig rysare i kvartsfinalen i damernas dubbelturnering. Färöarnas Anna Mikkjalsdóttir och Rakul Mikkjalsdóttir vann en tät match med 3-2. (3-11, 11-3, 11-7, 13-15, 13-11)

Även för herrparet Johan Pettersson och Johan Lindholm tog det stopp i kvartsfinalen. Pettersson/Lindholm vann mot ett par från Gibraltar med 3-0 i åttondelsfinalen, men i kvarsfinalen blev det förlust med samma siffror 0-3 (3-11, 10-12, 8-11) mot Daniel Burns och George Downing från Isle of Wight.

Fler Öspel 2019

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.

Guld och silver i den avslutande bowlingen

En rörd Oskar Welin hyllas
Det blev guld och silver till Åland i den avslutande Masters-finalen i bowling och guldet bärgades efter stor dramatik.

Stafettguld till Åland

Gulddamerna om loppet
Ålands friidrottsdamer tog guld i stafetten på 4x100 meter. Det åländska rekordet putsades med en dryg sekund i och med segertiden 47.94.

Dubbla guld till Marina Donner

Johan Pettersson och Marina Donner efter guldet i mixed klassen
Det blev återigen dubbla guld till Åland och Marina Donner i öspelens bordtennis. Först säkrade hon guldet tillsammans med Johan Pettersson i mixed-finalen. Lite senare blev det guld i singel efter att ha gått genom hela den turneringen utan en enda setförlust.

Pistolbrons till Åland

Fredrik Blomqvist efter kvalet i luftpistol.
Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Guld till Åland i beachvolley

Verneri Vetriö om guldet
Det blev guld i beachvolley för det åländska paret Aldis Jaundzeikars och Verneri Vetriö. Detta efter seger med 2-0 i finalen mot Gotland.

Åland var fjärde bästa lag i seglingen

Per Sahlberg fick den mest framskjutna placeringen av de åländska seglarna. Han slutade på sjätte plats i öspelens laser standard-tävling. I lagtävlingen slutade Åland på fjärde plats.

Tre tennisbrons till Åland

Tre tennisbrons, i mixed, damdubbel och herrdubbel, utökade den åländska medaljskörden under torsdagen.