• Malin Ringbom
Publicerad: tisdag, 9 juli, 2019 - 22:39, uppdaterad: tisdag, 9 juli, 2019 - 22:42

Norbiato och Ringbom vidare till kvartsfinal

Norbiato och Ringbom vann i ett supertiebreak över Valverde och De Haro-Sene från Gibraltar. Medan Isac Bolin och Catherine Nordlund förlorade med 2-0 mot Jerseys Sean Drewry och Elena Snidal

Det blev både vinst och förlust i tennisens mixade dubbel under tisdagen.  Laget från Isle of Man bestående av Drewry och Snidal besegrade Bolin och Nordlund med 2-0 (6-1, 6-0). Men tredjeseedade paret från Åland med Henrique Norbiato och Malin Ringbom vann med 1-2 (6-2, 3-6, 0-1(8) över Gibraltars Johann Valverde och Lindsay De Haro-Sene. Detta innebär att Norbiato/Ringboms kommer spela kvartsfinal härnäst och då möter de Jack Hodges och Clare Clarke.

Fler Öspel 2019

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.

Guld och silver i den avslutande bowlingen

En rörd Oskar Welin hyllas
Det blev guld och silver till Åland i den avslutande Masters-finalen i bowling och guldet bärgades efter stor dramatik.

Stafettguld till Åland

Gulddamerna om loppet
Ålands friidrottsdamer tog guld i stafetten på 4x100 meter. Det åländska rekordet putsades med en dryg sekund i och med segertiden 47.94.

Dubbla guld till Marina Donner

Johan Pettersson och Marina Donner efter guldet i mixed klassen
Det blev återigen dubbla guld till Åland och Marina Donner i öspelens bordtennis. Först säkrade hon guldet tillsammans med Johan Pettersson i mixed-finalen. Lite senare blev det guld i singel efter att ha gått genom hela den turneringen utan en enda setförlust.

Pistolbrons till Åland

Fredrik Blomqvist efter kvalet i luftpistol.
Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Guld till Åland i beachvolley

Verneri Vetriö om guldet
Det blev guld i beachvolley för det åländska paret Aldis Jaundzeikars och Verneri Vetriö. Detta efter seger med 2-0 i finalen mot Gotland.

Åland var fjärde bästa lag i seglingen

Per Sahlberg fick den mest framskjutna placeringen av de åländska seglarna. Han slutade på sjätte plats i öspelens laser standard-tävling. I lagtävlingen slutade Åland på fjärde plats.

Tre tennisbrons till Åland

Tre tennisbrons, i mixed, damdubbel och herrdubbel, utökade den åländska medaljskörden under torsdagen.