• Vetriö/Jaundzeikars är obesegrade så här långt. Foto: Owe Sjöblom
Publicerad: tisdag, 9 juli, 2019 - 22:16, uppdaterad: onsdag, 10 juli, 2019 - 00:10

Herrlagen klara för kvartsfinal på beachen

Verneri Vetriö och Aldis Jaundzeikars vann även den sista gruppspelsmatchen när dom mötte Jersey som besegrades med 2-0.

Det innebär att dom vinner gruppen och är klara för kvartsfinal som imorgon. Det andra herrparet, Jacob och Edvard Nordlund vann också dagens match mot Bermuda med 2-0 och blir tvåa i gruppen efter Ösel, vilket också innebär kvartsfinal.

Tanja Sjöblom och Melina Mangs vann över Gotland med 2-0 och dom spelar den sista gruppspelsmatchen imorgon onsdag. Anna Lindqvist och Joanna Carlsson har däremot spelat färdigt, det blev ytterligare en förlust idag när Hitra vann med 2-0.

Fler Öspel 2019

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.

Guld och silver i den avslutande bowlingen

En rörd Oskar Welin hyllas
Det blev guld och silver till Åland i den avslutande Masters-finalen i bowling och guldet bärgades efter stor dramatik.

Stafettguld till Åland

Gulddamerna om loppet
Ålands friidrottsdamer tog guld i stafetten på 4x100 meter. Det åländska rekordet putsades med en dryg sekund i och med segertiden 47.94.

Dubbla guld till Marina Donner

Johan Pettersson och Marina Donner efter guldet i mixed klassen
Det blev återigen dubbla guld till Åland och Marina Donner i öspelens bordtennis. Först säkrade hon guldet tillsammans med Johan Pettersson i mixed-finalen. Lite senare blev det guld i singel efter att ha gått genom hela den turneringen utan en enda setförlust.

Pistolbrons till Åland

Fredrik Blomqvist efter kvalet i luftpistol.
Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Guld till Åland i beachvolley

Verneri Vetriö om guldet
Det blev guld i beachvolley för det åländska paret Aldis Jaundzeikars och Verneri Vetriö. Detta efter seger med 2-0 i finalen mot Gotland.

Åland var fjärde bästa lag i seglingen

Per Sahlberg fick den mest framskjutna placeringen av de åländska seglarna. Han slutade på sjätte plats i öspelens laser standard-tävling. I lagtävlingen slutade Åland på fjärde plats.

Tre tennisbrons till Åland

Tre tennisbrons, i mixed, damdubbel och herrdubbel, utökade den åländska medaljskörden under torsdagen.