Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 25 augusti, 2019 - 22:03
  • Ida Zetterström och teamet runt henne. Foto: Alandia motorsport

Zetterström är nordisk mästare

Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

Med de poängen hon samlade in i helgen så gick hon förbi Vesa Ruhanen som ledde inför den sista deltävlingen.

Zetterström var kvaltvåa efter Mathias Bolin och det var just Bolin som väntade i finalen. På vägen till finalen hade Zetterström satt nya personliga rekord två gånger om och i finalen blev det ytterligare ett nytt rekord, 7,0168. men det räckte alltså inte till vinst i finalen, för Bolin körde på 6,9655.

I NM-sammanställningen fick Zetterström totalt 534 poäng. Hon vann en deltävling, i Norge, kom tvåa två gånger och trea en gång. Ruhanen samlade ihop 513 poäng på de fyra tävlingarna och sen var det ett rejält hopp ner till trean Anders Blanck som hade 407 poäng.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »