Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 april, 2019 - 06:50Uppdaterad: måndag, 29 april, 2019 - 09:32
  • Delegationen från Zanzibar och representanter från Kraftnät Åland. Foto: Felix Quarnström.

Zanzibardelegation besökte Åland

Åland hade i slutet av förra veckan besök av en delegation från Zanzibar, ett delvis självstyrt örike tillhörande Tanzania. Målet med besöket var att se och lära sig hur ett elnät och en elmarknad kan fungera, eftersom Zanzibar och Åland geografiskt påminner om varandra.

- Tanzania och Sverige har ett långvarigt energisamarbete och i samband med det ville delegationen se ett område fär förhållandena och utmaningarna påminde om deras egna. Speciellt vår vindkraft har varit väldigt intressant för dem, säger Christian Augustsson, VD för Kraftnät Åland.
Salhina Mwita Ameri, ställföreträdande huvudsekreterare i Tanzanias land-, boende-, vatten- och energiministerium säger att man varit imponerade av det man sett.
- Vi tar med oss mycket inspiration hem, speciellt när det gäller hur ni använder förnyelsebar energi. Det är i den riktningen vi vill utveckla oss, säger Ameri.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »