Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 juni, 2022 - 14:45Uppdaterad: måndag, 27 juni, 2022 - 14:45
  • ÅHS har anställt en ny chefsöverläkare. Foto: Victor Enberg.

Zandra Olivecrona ny chefsöverläkare

I torsdags tog ÅHS styrelse beslutet att anställa medicine doktor och specialistläkare i neurokirurgi, Zandra Olivecrona, som ny chefsöverläkare. Hon börjar i mitten av augusti.

- Rekryteringsgruppen tog ett enhälligt beslut, så jag är nöjd, säger säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

Tjänsten hade fem sökande men Zandra Olivecrona ansågs mest lämpad då hon har erfarenhet av kliniskt arbete inom både primär- och specialistsjukvård. Hon har även en utbildning i, samt erfarenhet av, ledarskap och organisationsutveckling.

- Det var en helhetsbedömning. Det var två jämnstarka kandidater på slutrakan som valet stod emellan. Hon hade en erfarenhet som är till nytta för oss och är också tillgänglig ganska snabbt och det behöver vi, säger Jeanette Pajunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »