Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 maj, 2021 - 06:14Uppdaterad: måndag, 17 maj, 2021 - 16:06

Yngre sparar mer - ökat intresse för fritidsbostäder

Låneansökningarna för fritidsbostäder ökade med över 60 procent, det visar OP-gruppens, som äger Andelsbanken i Finland, rapport för första kvartalet för året.

Mats Gustafsson, kreditchef på Andelsbanken, berättar att de ser en stor ökning bland personer som vill köpa fritidsbostäder.

- Man satsar mer på sina fritidsbostäder för att man vill ha lika bekvämt som man har hemma. Folk har det också bättre ställt, man har råd att göra det men även pandemin är en orsak då man är så mycket hemma, säger Klara Nikula, avdelningschef på Ålandsbanken.
Juho-Pekka Savolainen, enhetschef på Nordea, säger att bostadsmarknaden är väldigt aktiv i dagsläget. Han berättar också att den yngre generationen sticker ut i och med att de sparar mer jämfört med tidigare.
- Det beror på att man inte kan resa någonstans och därför har man fått extra mycket pengar som man vill spara nu. Det är i sig jättebra, men det är även bra för framtiden att ha en buffert så man kan spara för att köpa sin första bostad, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »