Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 januari, 2011 - 07:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Yles webtjänst Arenan<br>är stängd för ålänningar

Att se TV-serier som The Pacific eller Kommissarie Lynley via Yle:s webtjänst Arenan är omöjligt för den som bor på Åland. Anledningen är att alla program som har en åldersgräns på 15 år bara kan ses på nätet av den som har ett så kallat Yle-pass. För att få ett sådant pass så måste man dock ha en finsk TV-licens. Att ålänningar har en egen TV-licens verkar Yle ha glömt bort när man beslöt att införa Yle-passet. -Kommunikationsdepartementet kräver att vi spärrar inslag som har en åldergräns på 15 år, och Yle:s förvaltningsråd har bestämt att man måste ha finsk TV-licens för att få se dessa program. Så ålänningar som vill kunna se allt på Arenan måste lösa en finsk TV-licens, säger Sami Kallinen, som är programchef för Svenska Yle.fi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »