Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 december, 2018 - 10:21Uppdaterad: tisdag, 15 januari, 2019 - 12:26
  • Viking Lines m/s Mariella. Foto: Tuukka Ervasti/Viking Line.

Yle: Viking Line utreder rasistiskt uttalande

Viking Line ska noggrant utreda huruvida en servitör på m/s Mariella till en kollega uttalat sig rasistiskt om en mörkhyad familj ombord. Det skriver Svenska Yle som intervjuat en resenär som säger sig ha hört uttalandet.

- Det återspeglar absolut under inga omständigheter det som vi står för eller vår värdegrund. För egen del måste jag säga att det här är en sak som jag kommer att titta väldigt noggrant på, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström till Yle.

Hon säger att personen som uttalade sig negativt inte var en fastanställd utan en inhoppande vikarie som inte kommer att jobba för Viking Line igen. Boijer-Svahnström säger till Yle att hon ska höra med olika parter vad som verkligen hände under avgången från Stockholm förra veckan. Händelsen kommer att tas upp på flera olika nivåer och restaurangchefen blir inkopplad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »