Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2011 - 07:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

WWF: Köp inhemska fiskar!

Köpa inhemska, små fiskar samt miljömärkta utländska fiskar. Den uppmaningen riktar Världsnaturfonden, WWF, till de finländska konsumenterna. WWF ger godkänt betyg för så gott som alla inhemska fiskarter i sin uppdaterade fiskguide för miljömedvetna konsumenter. Organisationen frågar sig samtidigt varför tre av fyra sålda fiskar kommer från utlandet. I den nya guiden har fiskarna klassificerats beroende på hur livskraftigt beståndet är och hur hållbar fångstmetoden är. Av fiskar som förekommer i våra vatten är det bara havsöring och ål som man avråder från eftersom de är utrotningshotade. Torskarna som tidigare höll på att fiskas slut har repat sig i de sitt östligaste område där de förekommer och rekommenderas nu igen. En odlad fiskart har fått komma med på Världsnaturfondens lista över rekommenderade fiskar, det är stör som odlas i vatten med sluten cirkulation.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »