Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 januari, 2020 - 14:09Uppdaterad: fredag, 24 januari, 2020 - 17:19

Wuhan-besökare med symptom uppmanas kontakta ÅHS

Personer som under den senaste tiden besökt området kring staden Wuhan i Kina och får influensaliknande symptom uppmanas att ta kontakt med ÅHS per telefon för vidare information, det säger landskapsläkare Knut Lönnroth.

Detta med anledning av utbrottet av det nya coronaviruset som hittills dödat omkring 30 personer i Kina. Det är ännu oklart om viruset nått Finland men i dag rapporteras det om två misstänkta fall som för tillfället utreds i Ivalo i Lappland. Knut Lönnroth menar dock att det inte finns någon anledning till oro bland den åländska befolkningen i det här skedet.

- Vi avvaktar besked om det handlar om coronavirus eller inte innan vi vidtar några extra åtgärder. I nuläget följer vi de anvisningar som Institutet för hälsa och välfärd har när det gäller eventuella fall av viruset, säger Knut Lönnroth.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »