Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 oktober, 2019 - 06:34Uppdaterad: tisdag, 1 oktober, 2019 - 11:46
  • Ernst Billgren och Jonas Wilén ställer ut på Ålands konstmuseum. Foto: Felix Quarnström

Wilén och Billgren tillsammans på konstmuseet

Den svenska konstnären Ernst Billgren ställer i sommar ut tillsammans med åländska Jonas Wilén, som själv säger sig ha varit ett fan av Billgrens konst i 20 år.

- Därför känns det här surrealistiskt och utställningen blir på ett sätt min chans att visa vad jag går för, säger Wilén.
Båda konstnärer utlovar både gammalt och nytt och tanken bakom den gemensamma utställningen på Ålands konstmuseum är att verken ska bilda en dialog.
- Det blir inget nära samarbete på så sätt att vi stämmer av eller beslutar oss i förväg för något tema, utan vi kommer båda att ta hit de verk vi producerat och utbytet sker mellan två målare som lever i samma klimat. Men det blir upp till publiken att följa dialogen, säger Billgren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »