• Ernst Billgren och Jonas Wilén ställer ut på Ålands konstmuseum. Foto: Felix Quarnström
Heidi Berthén och Susanne Procopé-Ilmonen vid Ålands konstmuseum och konstnärerna Ernst Billgren och Jonas Wilén
En längre intervju med Billgren och Wilén (från Gomorron)
Publicerad: tisdag, 1 oktober, 2019 - 06:34, uppdaterad: tisdag, 1 oktober, 2019 - 11:46

Wilén och Billgren tillsammans på konstmuseet

Den svenska konstnären Ernst Billgren ställer i sommar ut tillsammans med åländska Jonas Wilén, som själv säger sig ha varit ett fan av Billgrens konst i 20 år.

- Därför känns det här surrealistiskt och utställningen blir på ett sätt min chans att visa vad jag går för, säger Wilén.
Båda konstnärer utlovar både gammalt och nytt och tanken bakom den gemensamma utställningen på Ålands konstmuseum är att verken ska bilda en dialog.
- Det blir inget nära samarbete på så sätt att vi stämmer av eller beslutar oss i förväg för något tema, utan vi kommer båda att ta hit de verk vi producerat och utbytet sker mellan två målare som lever i samma klimat. Men det blir upp till publiken att följa dialogen, säger Billgren.

Fler Nyheter

IFK föll mot Waxholm

Ishockey: IFK Mariehamn föll med 1-4 i lördagens bortamatch mot IK Waxholm i fortsättningsserien i division 3.

Johansson stannar i Åland United

Fotboll: Emelie Johansson har förlängt med Åland United. Johansson med förflutet i AIK har gjort sammanlagt 50 tävlingsmatcher och 10 mål för Åland United och är nu redo för sin tredje säsong med klubben.

Personalkostnaderna högre än beräknat för ÅHS

Enligt prognoserna överstiger Ålands hälso- och sjukvård sin budget med 1,5 miljoner euro, varför man nu anhåller hos landskapsregeringen om ett tilläggsanslag på motsvarande summa.

Upp till bevis för näringsministern

Jordbrukaren Jan Salmén och Birgitta Eriksson-Paulsson:
Att Fredrik Karlström återigen tagit plats som näringsminister i landskaspregeringen är ett orosmoln för lantbrukarna. Det framkom under Ålands producentförbunds höstmöte.

16 söker jobbet som Lemlands kommundirektör

Nyhetsnotisen i ljudform:
Sunds nuvarande kommundirektör Jens Andersén och förre utbildningsministern Tony Asumaa som även sitter i Lemlands fullmäktige hör till dem som söker jobbet som Lemlands kommundirektör efter att nuvarande kommundirektör Mikael Smeds slutar.

Riksdagen godkände ändringen av självstyrelselagen

Riksdagledamot Mats Löfström:
Riksdagen godkände i dag förslaget om ändring av självstyrelselagen för Åland med rösterna 139-38. Ändringen av själstyrelselagen ger Åland ett nytt ekonomiskt system.

Lagtinget godkände budgeten för år 2020

Lagtinget godkände idag budgeten för år 2020.

Viking Glory får ångturbiner

Nyhetsnotisen i ljudform:
Viking Lines nya fartyg Glory utrustas bland annat med två ångturbiner som ska minska fartygets klimatpåverkan.

Ingen splittring inom MSÅ

Annette Holmberg-Jansson:
-Nu har vi berättat vad vi tycker om utskottets betänkande och nu ser vi framåt, säger partiledare och socialminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) .