Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 december, 2023 - 06:13Uppdaterad: måndag, 18 december, 2023 - 07:12

Wikström om vindkraftsintervju i Riks: “Klipptes ner och gav inte hela bilden”

Beslutet om att inrätta Bogskärs naturreservat var ett beslut för att stoppa vindkraft i området - det framkommer i en intervju med tidigare miljöminister Christian Wikström (Ob) i den konservativa mediekanalen Riks på Youtube. Riks drevs tidigare av Sverigedemokraterna. 

Wikström själv säger att intervjun klippts och att det är Riks som valt att fokusera på bitarna som handlar om just vindkraften, men att frågorna såklart är intimt kopplade till varandra. 
– Det är en fyrtio minuter lång intervju som man klippt ner till femton, säger Wikström och tillägger att om man hade hört hela intervjun hade man fått en mer korrekt bild av sakfrågan. 

Han säger också att kanalens agenda är att man ska vara mot vindkraft och att han kanske borde ha tänkt efter före han deltog, men att det ändå är viktigt att prata om vad som händer på Åland också utanför Åland. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »