Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 februari, 2024 - 10:50
  • Gustaf Widén. Foto: Peter Grönholm

Widén förvånad över att Bonniers köper HSS Media

Den mångårige journalisten på Hufvudstadsbladet och medarbetaren på Vasabladet Gustaf Widén är lite förvånad över att Bonniers köper HSS Media eftersom framför allt Vasabladet gått bra ekonomiskt. 

– Men samtidigt har jag förståelse för att Bonniers ger en ekonomisk stadga, åtminstone på kortare sikt, säger Gustaf Widén. 

Det var i går som Bonniers och HSS Media gick ut med nyheten om köpet där Vasabladet, Österbottens tidning och Sydösterbottens tidning ingår. 

Då sades att de lokala redaktionerna ska vara kvar, men Gustaf Widén ser en fara om de ekonomiska besluten tas i Stockholm och hur det i framtiden påverkar lokaljournalistiken. 

Gustaf Widén ser det inte som någon omöjlighet att Bonniers vänder blickarna mot de åländska tidningarna. 

– Kulturellt sett kanske det skulle vara naturligare att Bonniers uppenbarar sig på Åland eftersom vi har de starka banden till Sverige, säger Gustaf Widén. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »