Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2024 - 14:13Uppdaterad: torsdag, 22 augusti, 2024 - 16:55

Waller ställer sig bakom HI-kritiken men planerar inte lämna partiet

I dagens Nya Åland ställer sig Aino Waller, som fick näst flest röster i Hållbart Initiativ i lagtingsvalet och som är stadsfullmäktiges andra vice ordförande, bakom den kritik som riktats mot partiet under sommaren.

Kritiken gäller ledarskapsfrågor samt hur kommunikationen och partifrågor generellt sköts. Till Ålands Radio säger hon att hon just nu inte planerar lämna partiet och att hon önskar få ett ledarskap som går ut på att lyfta varandra.  

– Det är inte lätt att gå ut med kritik mot sittande ledare, men det måste göras något eftersom jag ser med oro på vad som hänt med partiet sedan 2019, säger hon.  

Under sommaren har det framkommit att de tidigare talespersonerna Simon Holmström och Annette Bergbo inte längre är medlemmar i partiet och dessutom har Hammarlandsavdelningen valt att lämna partiet, bland annat med hänvisning till toppstyrning inom partiet och en oklar politisk kurs.  

En av HI:s talespersoner, Alfons Röblom, säger till Ålands Radio att man inte har något mer att säga än när kritiken ursprungligen framfördes, nu vill man fokusera på att arbeta vidare inom partiet.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »