Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 mars, 2018 - 14:19
  • Heidi Räsänen-Lindberg är ordförande i Waldorfföreningen. Här med sonen Timei i famnen. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.

Waldorfskolan ber om pengar av kommunerna

Styrelsen för Waldorfskolan har nu skickat brev till Finström, Hammarland och Jomala för att de vill förhandla om ytterligare finansering av kommunerna till verksamheten.

5.291 euro per elev är det som Waldorfskolan beviljas av landskapsregeringen när det nya landskapsandelsystemet införts och kommunerna har sagt upp avtalen med föreningen.

Under onsdagen hölls ett möte med de åländska skoldirektörerna där man bland annat informerade om den reviderade grundskolelagen och även landskapsandelsystemet.

Men representanter från Waldorfskolan var inte inbjudna.

- Vi känner oss lite mittemellan kommunerna och landskapsregeringen och vet inte riktigt hur det blir. Vi har begärt att få vara med som remissinstans under lagberedning och liknande. Men vi får inte någon respons, säger ordförande för föreningen Heidi Räsänen-Lindberg.

I dag finns det sex elever i skolan.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »