Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 april, 2010 - 17:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vulkanaska påverkar ålandsflyg

Nu drabbas också flyget till Åland på grund av att aska från den isländska vulkanen Eyjafjallajökull driver in över Europa och stoppar flygtrafik. Kari Österberg på meteorologiska institutet säger att askan troligen kommer att nå Åland under natten, lite beroende på vinden. I Norra Sverige och Finland har flyg tvingats ställa in på grund av askan och i kväll berörs också Air Ålands turer. Flyget klockan 17 till Arlanda avgår enligt turlista men returen som skulle gå 19:30 flyttas fram till 16:45 lokal tid på grund av att Arlanda stängs klockan 18. Hur det blir med Air Ålands trafik i morgon är ännu oklart. Askan är inte skadlig för människor eftersom den ligger på en så hög höjd men den kan slita hårt på flygplan och i synnerhet på motorerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »