Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 15 augusti, 2021 - 21:11Uppdaterad: söndag, 15 augusti, 2021 - 21:17
  • Team Pro4u vid prisutdelningen i Tallinn. Andra från vänster i övre raden är ålänningen Thomas Tennström. Foto: Alexela ORC Worlds 2021 / Felix Diemer

VM-brons för Thomas Tennström

Ålänningen Thomas Tennström var med och tog hem ett VM-brons i ORC-segling i Tallinn under helgen.

Tennström tävlade med Team Pro4u med svenske Patrik Forsgren som skeppare och man deltog i C-klassens tävlingar, som enligt Tennström är klassen med mest konkurrens.

Även om han är glad över bronset, så är det med vissa blandade känslor.

- Det är nästan lite oförskämt att vara besviken över ett VM-brons, men vi hade guld som mål när vi började förbereda oss för ett år sedan. Nu var vi riktigt nära och vi ledde tävlingen inför sista dagen, men allt stämde inte och vi kom därifrån med ett brons, säger han.

Thomas Tennström säger att man i satsningen med Team Pro4u tränat två gånger i veckan under ett års tid. Tidigare har man deltagit i bland annat finska mästerskapen och Gotland runt, där resultaten blev första och andra plats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »