• Viveca Husell var utan el i många dagar. Foto: Fredrik Granlund
Viveca Husell berättar hur hon haft det sedan stormen:
Ett längre reportage om Viveca Husell (från Gomorron):
Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 05:54, uppdaterad: tisdag, 8 januari, 2019 - 10:00

Viveca Husell var strömlös i många dagar

På måndagskvällen var fortfarande drygt 2 200 hushåll på Åland utan elektricitet. En av alla de som varit utan ström sedan stormnatten är Viveca Husell.

Hon bor i ett av de mest illröda områdena på Ålands elandelslags avbrottskarta, och det är inte alltid lätt att se grannarna på andra sidan vägen få strömmen tillbaka när dagarna utan egen elektricitet bara går.

- Onsdagen var den jobbigaste dagen. Då var man så otrygg när man inte kunde nå alarmcentralen då telefonerna var utslagna, säger hon.

Stundvis tycker hon att det varit lite mysigt.

- En kväll satt vi här och åt upp ett kilo räkor som höll på att tina, så det har varit ganska mysigt i bland. Men när det börjar mörkna till kvällen blir man ledsen och tänker att jag orkar inte en kväll till, men sen gör man det bara, säger hon.

På tisdagsmorgonen fick Ålands Radio ett meddelande om att Viveca Husell fick tillbaka strömmen på måndagskvällen!

Fler Nyheter

Fortfarande många hushåll utan el

Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. Under morgonen var det fler än 3000 hushåll som var utan el.

Man dömd till böter för hot

Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.