Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 05:54Uppdaterad: tisdag, 8 januari, 2019 - 10:00
  • Viveca Husell var utan el i många dagar. Foto: Fredrik Granlund

Viveca Husell var strömlös i många dagar

På måndagskvällen var fortfarande drygt 2 200 hushåll på Åland utan elektricitet. En av alla de som varit utan ström sedan stormnatten är Viveca Husell.

Hon bor i ett av de mest illröda områdena på Ålands elandelslags avbrottskarta, och det är inte alltid lätt att se grannarna på andra sidan vägen få strömmen tillbaka när dagarna utan egen elektricitet bara går.

- Onsdagen var den jobbigaste dagen. Då var man så otrygg när man inte kunde nå alarmcentralen då telefonerna var utslagna, säger hon.

Stundvis tycker hon att det varit lite mysigt.

- En kväll satt vi här och åt upp ett kilo räkor som höll på att tina, så det har varit ganska mysigt i bland. Men när det börjar mörkna till kvällen blir man ledsen och tänker att jag orkar inte en kväll till, men sen gör man det bara, säger hon.

På tisdagsmorgonen fick Ålands Radio ett meddelande om att Viveca Husell fick tillbaka strömmen på måndagskvällen!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »