Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 juli, 2010 - 16:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Viteskrav överspelat enligt LR

Eftersom det inte finns kvar något av landskapsregeringens returasfalt på Ab Rafaels område, finns det heller ingen möjlighet att lagligen gå med på kravet från bolaget om 100.000 euro i säkringsåtgärd för att få landskapsregeringen att flytta asfalten. Det svarar landskapsregeringen Åbo hovrätt, som för andra gången behandlar Ab Rafaels krav på 100.000 euro i vite om inte landskapsregeringen flyttar på asfaltmassorna senast den sista januari i år. Då kunde inte landskapsregeringen göra det, eftersom man inte hade miljötillstånd för någon alternativ förvaringsplats för den delvis giftiga asfalten. Det miljötillståndet kom i slutet av maj och en månad senare var asfalten flyttad. Frågan är därför överspelad, menar landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »