Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 januari, 2021 - 17:45Uppdaterad: fredag, 22 januari, 2021 - 17:45
  • Genrebild. Foto: ÅRTV

”Ett visst informationsutbyte med Tullen”

Det har förekommit ett visst informationsutbyte med Tullen angående de ändrade tullreglerna för åländska företag som träder i kraft i vår.

Det säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) med anledning av Tullens pressmeddelande i går om samarbete mellan Åland och tullmyndigheterna.

-Det är i första hand landskapsregeringen som varit i kontakt med Tullen och ställt frågor, säger hon.

I torsdags hade landskapsregeringen ett sedan tidigare inplanerat möte med Postens representanter. Veronica Thörnroos säger att hon då fick veta att det finns en viss förståelse från Tullens sida för de åländska frågorna, men mycket är ännu oklart.

I torsdags hade landskapsregeringen också ett möte med Storbritanniens ambassadör i Finland, Tom Dodd, där man fick information om hur Storbritannien löser gränsen mot Nordirland i och med att Storbritannien gått ur EU.

-Han är villig att dela med sig av information man har där, säger Veronica Thörnroos.

Åland kan kan då ta tillvara de delar som går att använda mellan Åland och riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »