Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 juni, 2021 - 17:34Uppdaterad: tisdag, 22 juni, 2021 - 17:35
  • Caroline Lepistö, Fredrik Karlström, Johanna Boijer-Svahnström, Johan Ellqvist, Josefin Feld Hagman och Lotta Berner Sjölund på Visit Ålands presskonferens. Foto: Emma Engqvist.
  • Josefin Feld Hagman och Lotta Berner Sjölund från Visit Åland. Foto: Emma Engqvist.

Visit Ålands marknadsföring mot riket bär frukt

Marknadsföringen mot Finland som Visit Åland satsat på under våren har gett goda resultat.

Med influencers och genom synlighet i olika medier har bland annat antalet unika besök från Finland tredubblats på hemsidan visitaland.com.

- En viktig faktor i marknadsföringen har bland annat varit att visa att Åland är en trygg destination, det säger vd Lotta Berner Sjölund.

Den så kallade destinationsmarknadsföringen möjliggjordes efter landskapsregeringens extra anslag till turismorganisationen i mars 2021.

- Finns det något som regeringen har kunnat göra så har vi velat göra det och med den här satsningen så har vi sett att det var rätt, säger näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) om satsningen på turismen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »