Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juni, 2020 - 15:32Uppdaterad: fredag, 5 juni, 2020 - 16:48
  • Vd Lotta Berner-Sjölund och Josefin Hagman vid Visit Åland. Foto Nina Smeds

Visit Åland siktar på finländska turister

80 procent av Visit Ålands resurser läggs nu på marknadsföring av Åland i riket.

I normala fall är resurserna lika fördelat mellan Finland och Sverige och cirka 10 procent på internationell marknadsföring. Sommarens upplägg blir lite annorlunda säger Visit Ålands vd Lotta Berner-Sjölund.

- Vi har ett väldigt bra koncept från föregående år som vi har anpassat det, säger hon.

Fokus är på dem som är utanför riskgrupperna och särskilt dem som har intresse för aktiviteter som finns på Åland, exempelvis golf, sportfiske eller båtliv. Det blev ett hårt slag för turist-Åland när de som tidigare marknadsfört Åland drog ner på sin marknadsföring. Men landskapsregeringen gick in med en tilläggsbudget på 350.000 euro till Visit Åland och de kommer troligen mera pengar.

- Det här är ett område som kommer upp även i nästa tilläggsbudget, vi måste se på kommande sommar redan nu, säger näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ).

Det pågår en kontinuerlig diskussion med riksregeringen om gränserna till utlandet.

- Vi vet att det är högt upp på den finska regeringens agenda och vi väntar på svar kanske nästa vecka hur det blir, säger Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »