Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 februari, 2022 - 15:03Uppdaterad: tisdag, 15 februari, 2022 - 15:42

Visit Åland ser nya trender inom turism

Andelen spontanresor har ökat och intresset för kryssningar på Östersjön har minskat under pandemin. Det framkom under Visit Ålands webinarium om trender inom turismen.

Erika Charbonnel från analysföretaget Kairos Future presenterade en undersökning som visar att många resor bokas med kort framförhållning för att man är osäker på om resan verkligen ska bli av eller inte, till exempel på grund av nya restriktioner.

För Ålands del ser Erika Charbonnel en stor potential för mat- och tävlingsresor.

Näringsminister Fredrik Karlström tror på en bra turistsäsong under 2022 och under dagens webinarium berättade han att landskapsregeringen infört ett evenemangsbidrag riktat till företag.

-Syftet är att främja satsningar på nya evenemang under ett uppbyggnads- eller utvecklingsskede, som har en positiv effekt för besöksnäringen och som anordnas utanför den absoluta högsäsongen, det vill säga utanför juli månad. Det säger Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »