Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 november, 2023 - 05:57Uppdaterad: måndag, 6 november, 2023 - 06:40

Visit Åland kritiska till nytt budgetförslag – tappar 200 000 euro

Flera pågående projekt måste pausas eller minska i omfattning när landskapsregeringen i sitt budgetförslag nu har gett Visit Åland besked om att de får 200 000 euro mindre att röra sig med under 2024.  

– Jag noterar bara att under valrörelsen tidigare i höstas så var samtliga partier överens om att det här skulle man satsa på, säger Visit Ålands vd Lotta Berner-Sjölund. 

I den nya verksamhetsplanen som Visit Åland har lagt fram föreslås besparingar på flera av deras projekt, som till exempel mountainbikeleder och marknadsföring inför det populära Tall Ships Races som kommer till Åland 2024.  

– Det vi försöker göra nu är att lägga in den i all övrig marknadsföring där det också passar att tala om Tall Ships Races, Lotta Berner-Sjölund.  

På Visit Ålands höstmöte på torsdag kommer verksamhetsplanen och budgeten behandlas. Planen är att verksamhetsplanen och budgeten för 2024 ska godkännas på mötet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »