Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 januari, 2020 - 17:03Uppdaterad: onsdag, 29 januari, 2020 - 10:11
  • Arbetet på rederiets nya fartyg, som konstrueras i staden Xiamen, förväntas återupptas enligt planen efter det kinesiska nyåret. Foto: Viking Line

Viruset ännu inget problem för Viking Lines nybygge

Åbo Underrättelser publicerade idag en artikel där de varnade för att coronaviruset kan leda till att Viking Lines nya fartyg, som byggs i Kina, försenas. Enligt artikeln är varvsstaden Xiamen en spökstad.

Men enligt Kari Granberg, projektledare för fartygsbygget, är det festligheterna kring det kinesiska nyåret och inte rädslan för viruset som gjort att arbetet avstannat.
-Samtliga inrättningar firar det kinesiska nyåret. Planen är att varvet ska vara öppet igen den 3e februari, och det kvarstår, säger Granberg till Ålands radio.
Någon försening förväntas i nuläget inte. Däremot följer man noga virusets spridning.
- Xiamen i sig är inte så drabbat av viruset, det finns fyra nya fall och situationen har inte ändrats mycket de senaste dagarna. Men det finns en stor rädsla och alla följer med utvecklingen. Snart kommer de som varit och hälsat på sina familjer tillbaka och då kanske sjukdomsfallen ökar, säger Granberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »