Publicerad: söndag, 12 januari, 2020 - 22:04Uppdaterad: söndag, 12 januari, 2020 - 22:12
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare under säsongen. Arkivbild

Vinst och förlust i hockeyn

Det blev en vinst och en förlust för IFK Mariehamn ishockey i helgens bortamatcher i fortsättningsserien i division 3.

Segern kom på lördagen mot Kista, IFK vann med 5-4 efter att Andreas Stenberg avgjorde matchen med sitt tredje mål med knappa tre minuter kvar. De två övriga målen gjordes av Mathias Kerwien och Pontus Nylén. IFK låg under med 0-3 och 2-4 men kunde komma tillbaka och vända till seger.

I söndagens match mot Östervåla blev det förlust med 2-7. Efter en mållös första period gjorde hemmalaget första målet och Robin Englund kvitterade. Men sen rann Östervåla ifrån och gick upp till 6-1 innan Andreas Stenberg reducerade.

IFK ligger på sjätte plats med nio poäng, en poäng mer än Älta som ligger på nedflyttningsplats. Nu väntar fyra raka hemmamatcher för IFK som kämpar för att förnya kontraktet i division 3.