Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 december, 2020 - 14:08Uppdaterad: måndag, 14 december, 2020 - 15:26
  • Tingsrätten dömde mannen för medhjälp till grivt narkotikabrott. Foto Malin Lundberg

Villkorligt för medhjälp till grovt narkotikabrott

En 25-årig man döms till ett års villkorligt fängelse för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Mannen har olagligen hanterat vad polisen under rättegången uppskattat till åtminstone 500 gram amfetamin genom att i samråd med en annan person väga och förpacka om narkotikan.
Narkotikan har tillhört en annan i domen namngiven person som greps av polisen i slutet av 2017. 134 gram amfetamin beslagtogs vid det tillfället.
Den svarande i ärendet kände personen sedan tidigare, och har under rättegången uppgett att denne bett honom delta i en musikvideo, där narkotikan utgjort rekvisita och hans roll varit att posera med den.
Den svarande har figurerat i videoklipp som fanns på den gripne personens telefon, och i filmklippet syns han hantera påsar med ett vitt pulver. I filmklippen syns även de förpackningar som polisen senare beslagtog fyllda med amfetamin.
Det har inte kunnat styrkas att mannen själv innehaft eller haft för avsikt att distribuera narkotikan, varför han döms för den alternativa rubriceringen medhjälp.
Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »