Publicerad: fredag, 15 november, 2019 - 16:07Uppdaterad: fredag, 15 november, 2019 - 17:51
  • Så här såg Röda korsgårdens port ut i april. Foto: Martina Fasen.

Villkorligt för kvinnan som bröt sig in på Röda korsgården

En kvinna i 30-årsåldern döms till villkorligt fängelse för sammanlagt tolv olika brott som hon har begått under mars och april i år. Hon har brutit sig in på flera platser, bland annat på Röda korsgården där hon stal matleverantören Björntjänster Ab:s paketbil som hon sedan narkotikapåverkad körde iväg med.

Kvinnan har attackerat poliskonstaplar under förhör och transport, genom sparkar på smalbenen och att sparka av sig en sko så den träffade konstapeln i ansiktet. Hon har även anlagt eldsvådor i sopkärl på Klinten i Mariehamn.

De tillräknade brotten är försök till grov skadegörelse, tre fall av lindrig skadegörelse, två fall av stöld, straffbart bruk av narkotika, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel, olovlig körning, två fall av våldsamt motstånd mot tjänsteman, samt rattfylleri. Målsäganden är bostadsaktiebolaget Ankargård, Cityläkarna, Finlands röda kors, Mise, Björntjänster, ÅMHM och Ålands polismyndighet.

Ålands tingrätt dömer kvinnan till villkorligt fängelse i 9 månader, med en prövotid som går ut om två år. Hon meddelas körförbud till april 2020 och ska ersätta Finlands röda kors med drygt 700 euro och Björntjänster med närmare 1.500 euro.