Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juli, 2023 - 07:12Uppdaterad: torsdag, 6 juli, 2023 - 07:47

Villkorligt fängelse och 1750 euro dagsböter för grov rattfylla 

En man har gjort sig skyldig till grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var i januari i år som mannen körde österut på Lemlandsvägen med en alkoholhalt på 1,19 promille i blodet. Mannen körde bilen i en hastighet av minst 100 km/h och körde ned i diket på höger sida. Sedan körde han över en gång- och cykelbana och träffade ett elskåp som skadades. Därefter träffade mannen ett träd och bilen snurrade runt ett halvt varv före den slutligen stannade i diket.

Svaranden har avstått från sin rätt till muntlig förhandling, samtyckt till att målet avgörs i skriftligt förfarande samt erkänt de gärningar som anges i åtalen. Straffet blir villkorligt fängelse i 50 dagar och 1750 euro i dagsböter. Mannen måste även ersätta målsäganden Ålands elandelslag för det skadade elskåpet med 1.029,80 euro jämte laglig ränta samt ersätta kostnaderna för rusmedelsundersökningen på 68,50 euro. Dessutom åläggs mannen betala en brottsofferavgift om 80 euro.

Domen har ännu inte vunnit laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »