Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 september, 2021 - 17:00
  • Veronica Thörnroos vill möta Sanna Marin igen. Bilden är från ett tidigare möte. Foto: Statsrådet

Vill träffa statsministern ”öga mot öga”

Ännu har landskapsregeringen inte fått en tid för en diskussion med statsminister Sanna Marin (SDP) angående gränsrestriktionerna som lättats för gränsområden mot Sverige i norra Finland, men inte på Åland.

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) sade under dagens presskonferens med anledning av coronapandemin, att man försöker hitta ett datum som passar både statsministern och lantrådet.

- För att hålla en god kommunikation behöver vi träffas öga mot öga. Jag vill förklara hur ålänningarna känner, säger Veronica Thörnroos.
Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har gett en muntlig återkoppling per telefon till det brev landskapsregeringen skickat till statsministern kansli.

Hon och Veronica Thörnroos är överens om att den framtida relationen mellan landskapsregeringen och riksregeringen är beroende av hur man nu går vidare.
Veronica Thörnroos förväntar sig inga direkta löften av statsministern, men vill få förståelse för situationen på Åland.
Anna-Maja Henriksson gästar Åland måndag-tisdag nästa vecka.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »