Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 maj, 2023 - 10:48Uppdaterad: tisdag, 30 maj, 2023 - 13:37
  • Gerd Johansson. Foto: Moa Aulanko.

Vill lyfta hållbarhet och status med yrkesutbildningar - ”Det är framtidens yrken”

Ålands yrkesgymnasiums hållbarhetsgrupp vill lyfta yrkesgymnasisternas status och anordnar i dag ett mingeltillfälle på Neptunigatan 19. 
- Vi kanske tävlar om uppmärksamheten med lyceet ibland. Med den här mingeleftermiddagen försöker vi lyfta yrkesgymnasiets studerande, så att de ska synas, säger läraren Gerd Johansson, ordförande för hållbarhetsgruppen på Ålands yrkesgymnasium. 

Sju lärare ingår i hållbarhetsgruppen och under dagens evenemang finns bland annat ett kläd- och prylbytarbord. 
- Vi vill uppmärksamma de som studerar på yrkesgymnasiet för deras utbildningar är framtidens yrken. De skruvar på fordon, bygger och lagar mat. Att kunna laga, reparera och återvinna, det är framtidens hållbarhet. Det kanske sitter lite i väggarna att det är mer status att gå på lyceet men för våra studerande är det lika mycket status att gå yrkesgymnasiet för det är deras verklighet, säger Gerd Johansson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »