Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 juli, 2010 - 08:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vill halvera antalet trafikolyckor

Antalet dödsolyckor i trafiken har minskat med 36 procent i EU sedan år 2001. Det visar statistik från EU-kommissionen. På Åland har det snart gått ett år sedan den senaste dödsolyckan i trafiken. Då dog en äldre kvinna som var passagerare i en bil som körde av vägen. EU:s mål är att ytterligare halvera dödsolyckorna de närmaste tio åren. Det ska ske genom strängare säkerhetskrav på bilarna, bättre utbildning av trafikanterna och skärpt övervakning av trafiken. Det här framgår av EU-kommissionens trafiksäkerhetsprogram som lades fram i går. 69 trafikanter per en miljon invånare förolyckas i trafiken i EU. Farligaste länderna är Grekland och Rumänien med 130 döda per en miljon invånare. Finland har en dödssiffra på 53 och Sverige 39 per en miljon invånare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »