Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2016 - 12:35

Vill ha ett vattenbolag

Låt Ålands vatten helt ta hand om vattenförsörjningen på Åland. Det föreslog centerns Runar Karlsson i budgetdebatten i dag.

- Jag är kritisk till strukturförändringar när det gäller kommunerna, men här behövs en ändring, sade Runar Karlsson, som själv är styrelseordförande för det lilla vattenbolaget Tjenan vatten i Saltvik.

Han menade att alla mindre vattenreningsverk också borde avvecklas och och ett nytt lika stort som Ålands vattens verk i Dalkarby bör byggas för att trygga vattenförsörjningen.

- Experter utifrån är förundrade över att vi klarar att trygga vattenförsörjningen med bara ett verk. Vad händer om det slås ut, undrade Runar Karlsson.

Han fick stöd av miljöminister Camlla Gunell, socialdemokrat, som betonade ett helhetsgrepp när frågan nu utreds av Ålands vatten. Och i det helhetsgreppet måste också skärgården tas med, menade liberalernas Torsten Sundblom. Runar Karlsson såg inga problem med att bygga vattenledningar till skärgården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »