Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 april, 2010 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vill ha ursäkt för barnhemsbarn

Än en gång kräver Krister Lumme en offentlig ursäkt av lagtinget för den kränkande behandling som barnen på Stiftelsen Hemmet utsattes för från 1950-talet ända in på 80-talet. Han bodde själv som barn på Stiftelsen Hemmet. Anledningen till att Krister Lumme gör ett nytt försök nu är den svenska vanvårdsutredningens betänkande om barnhemsbarnens behandling som presenterades i januari. Utredningens slutsats är att vanvården skedde i samhällets regi. -Eftersom situationen var likadan på Åland ger jag mig inte innan det här är utrett och alla vi barnhemsbarn som drabbades verkligen får en ursäkt, säger Krister Lumme. Han vill också att det betalas skadestånd, pengar som skulle gå till en fond för barn som samhället tar hand om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »