Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2011 - 07:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Vill ha strängare straff för sexbrott

En strängare lagstiftning om sexbrott är redan på gång i riket. Ett förslag om strängare straff för samlag med försvarslös person behandlas denna månad i riksdagens lagutskott, och rättspolitiska forskningsinstitutet utreder för närvarande frågan om straffpraxis vid sexbrott. Samtidigt möts i dag alla gruppledare i lagtinget för att bestämma hur man ska gå vidare med den hemställan som lagtinget övervägt att lämna till riksdagen om att skärpa sexualbrottslagstiftningen. -Vi känner till propositionen som ligger i riksdagen, men den ser inte till helheten. Det finns fortfarande orsak att gå vidare med det här arbetet, säger talman Roger Nordlund. Rättspolitiska forskningsinstitutets utredning kände man inte till, men Roger Nordlund menar att detta ytterligare stöder tanken om att åstadkomma en förändring.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »