Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 mars, 2010 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vill ha ny miljölag

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efterlyser en genomgripande revidering av miljöskyddslagstiftningen. Det är i ett utlåtande över landskapsregeringens förslag till förordning om återvinning av vissa avfall i markbyggnad som behovet av större förändringar påpekas. Den förordning som nu är aktuell gäller bland annat återvinning av asfalt. ÅMHM påpekar att förslaget skulle tillåta återanvändning av asfalt med över tre gånger högre halter av det cancerogena ämnet stenkolstjära än vad som är gränsen för farligt avfall. Dessutom påpekas att förslaget lagts utan en analys av hur det åländska samhället vinner på hanteringen på kort eller lång sikt. Hälsoskyddsmyndigheten noterar också att den åländska lagstiftningen redan i dag tillåter återanvändning av jordmaterial med högre föroreningshalter än hos våra grannar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »