• Runa-Lisa Jansson efterlyser momsfri socialservice i Saltvik. Foto: Eva Nyberg
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 12:03, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:05

Vill ha momsfri socialservice

Saltvik borde teckna avtal med serviceproducenter om momsfri privat socialservice. Det anser Obunden samlings Runa-Lisa Jansson som i samband med senaste fullmäktigemötet lämnade in en motion om detta.

Till exempel i Mariehamn finns några företag som en privatperson som inte klarar sin vardag utan hjälp kan ingå avtal med. Företagen, efter att de godkänts av kommunen, kan till exempel handla, laga mat och städa åt privatpersonen.
Runa-Lisa Jansson skriver i sin motion att arbetssituationen för hemvårdspersonalen kunde underlättas om det här systemet infördes i Saltvik, och det skulle också underlätta för äldre personer att bo hemma så länge som möjligt.

Fullmäktige lämnade över motionen till kommunstyrelsen för beredning.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.