Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2016 - 16:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:23

Vill ha mer koll på internet

Internet kan vara ett hot mot demokratin. Det var ett av alla ämnen som kom upp i diskussionerna på Kastelholms slott i eftermiddags. Med president Tarja Halonen som närvarande beskyddare av de andra Kastelholmssamtalen för fred diskuterades en rad olika infallsvinklar på freden och demokratins bevarande. Två av deltagarna var de tidigare miljöministrarna Pekka Haavisto från Finland och Lena Ek från Sverige. De tog upp frågan om internet och sociala medier.

- Informationen på Facebook smalnar av det demokratiska samtalet med sin logaritm som styr mot likasinnade, sade Lena Ek.

Pekka Haavisto menade att radikaliseringen av exempelvis finländska somalier inte sker i någon moské, utan på internet. Lena Ek skulle gärna se att också medier på internet får ansvarig utgivare på samma sätt som tidningar och radio.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »