Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 november, 2016 - 15:50Uppdaterad: fredag, 11 november, 2016 - 16:24
  • Stephan Toivonen, Åländsk demokrati, vill ge PAF-medel till flyktinghjälp i Mellanöstern. Foto: Hasse Persson-Bru.

Vill ge PAF-pengar till flyktinghjälp

Ge 700.000 euro av PAF-medel till flyktinghjälp i Mellanöstern, förslagsvis via FN:s flyktingorgan UNHCR.

Det föreslår Åländsk demokratis lagtingsledamot Stephan Toivonen i en budgetmotion. Centern vill ha landskapsstöd till kommunerna för att de skall få ekonomiska möjligheter att ta emot kvotflyktingar. De fyra oppositionspartierna lämnade i dag in 48 budgetmotioner inför budgetdebatten nästa vecka. Centern som föreslår att det tillsätts en fond på en miljon euro, pengar att ta till för att komma tillrätta med ojämlika löner. Åländsk demokratis Stephan Toivonen vill ta ytterligare 700.000 euro från PAF-medel för att ge en hundralapp i månaden till folk- och sjukpensionärer. Ålands framtid vill skrota kortruttprojektet och istället spränga i Ekholmssundet för att få nuvarande rutt att också passa större färjor och att tjäna tid. Centern vill däremot att landskapsregeringen kommer med en helhetsplan för kortruttprojekten på Östra och Västra Föglö och att man dessutom går vidare med planerna på en bro över Prästösund. Obunden samling vill ha en skrotbilspremie av samma slag som infördes i riket förra året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »