Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 14:33Uppdaterad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 15:01
  • HFD ska ge utlåtande om vägplanen på västra Föglö. Foto: Landskapsregeringen

Vill fördröja HFD-beslut

Lämna in kompletteringar för att fördröja Högsta förvaltningsdomstolens (HFD) utlåtande om vägplanen på västra Föglö.

Det förslaget gav de tidigare oppositionspartierna till det avgående lantrådet Katrin Sjögren (Lib) efter gårdagens informationsmöte med infrastrukturavdelningens tjänstemän om kortrutten och upphandlingen av elhybridfärjan.
-Vi tyckte att man skulle försöka komplettera det som gått in till HFD med ytterligare handlingar för att fördröja situationen, säger Veronica Thörnroos ( C) .

Det gamla lagtinget röstade igenom att upphandlingen ska avbrytas. Alternativen för att kunna avbryta upphandlingen utan skadestånd på flera miljoner är att det besvär som ligger i HFD inte hinner besvaras före 1 november eller att beskedet blir negativt för vägplanen.
Men är inte det att fuska sig till en fördröjning?
-Jag tycker inte om det ordvalet, därför att utredningarna om tunnel som funnits från tidigare inte finns bifogade och de tycker vi att ska vara med, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »