Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 april, 2010 - 08:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vill ej ha slutförvar av kärnbränsle<br>nära Åland

Landskapsregeringen vill inte ha två slutförvar för kärnbränsle på sin bakgård. Men i och med att kärnkraften finns så måste också avfallet tas omhand. I går var representanter för Svensk kärnbränslehantering, SKB, på Åland för att informera myndigheter och allmänheten om planerna på ett slutförvar vid Forsmark i Östhammar. Enligt miljöminister Katrin Sjögren har landskapsregeringen sagt nej till slutförvaren. Men hon tror inte att det har särskilt stor tyngd eftersom avfallet redan finns och måste förvaras någonstans. Saida Laarouchi Engström är avdelningschef på SKB, och hon säger att slutförvaret väcker många frågor men att skrinlägga planerna skulle innebära att man inte tar hand om avfallet. Enligt henne tar Sverige sitt ansvar genom att hantera avfallet på ett bra sätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »