Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 juni, 2021 - 12:15Uppdaterad: fredag, 18 juni, 2021 - 12:35
  • Stadsarkitekten tycker en discgolfbana vid Gnisten kunde ersätta den i Badhusparken. Arkivfoto.

Vill bygga discgolfbana vid Gnisten

Ålands discgolfförbund vill bygga en temporär discgolfbana i området kring Gnisten och Stenkrossen i Mariehamn.

Förbundet har skickat in en anhållan till Mariehamns stad där det framgår att banan skulle bli 18 hål lång och sträcka sig över ett 7,4 hektar stort område.

Stadsarkitekt Sirkka Wegelius skriver i ett utlåtande att de svenska tumreglerna säger att en hektar mark behövs per hål när discgolfbanor ska samexistera med andra aktiviteter såsom promenader.

- Det är uppenbart att markområdet enligt anhållan inte räcker för en 18-hålsbana utan endast för 8-9 hål, då hänsyn kan tas till naturvärden så att marken inte slits sönder över hela området såsom på Badhusberget, skriver hon i utlåtandet som nu skickas vidare till infrastrukturdirektör Kai Söderlund.

Wegelius förordar en bana vid Gnisten förutsatt att den ersätter banan i Badhusparken. Hon skriver också att det krävs bygglov för att få bygga banan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »