Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 juni, 2024 - 05:52Uppdaterad: tisdag, 4 juni, 2024 - 08:04

Viktoria Olsson blir lyssnarnas sommarpratare

I år har lyssnarna haft chansen att få sommarprata. I början av maj började Ålands Radio ta emot ansökningar och nu är det klart att Viktoria Olsson får prata den 24 juli.

Hon är ursprungligen från Lettland och flyttade till Åland för sex år sedan. 

– Det är verkligen spännande och jag är så tacksam för möjligheten att få berätta min story och skicka min hälsning till lyssnarna, säger Viktoria Olsson. 

Viktoria Olsson jobbar idag som attraktionskraftsstrateg på landskapsregeringen och vill sommarprata om hur man på ett hållbart sätt kan locka fler människor till Åland. 

– Jag vill prata om integration och upplevelsen att komma till Åland och hur vi kan bli bättre på att ta emot folk. Vad krävs det från oss som samhälle att växa och vad betyder det om vi blir fler i befolkningen på Åland, säger Viktoria Olsson som alltså är lyssnarnas sommarpratare. 

Imorgon onsdag kommer vi att presentera alla årets 35 sommarpratare i en direktsändning som startar klockan 13:00. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »