Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 april, 2022 - 18:00Uppdaterad: torsdag, 28 april, 2022 - 13:02
  • Bunkerpriserna oroar Jan Hanses: Foto: Tomas Tornefjell, ÅRTV
  • Jakob Johansson ser positivt på Viking Lines framtid. Foto: Tomas Tornefjell, ÅRTV

Viking tror på framtiden trots orosmoln

Viking Line ser positivt på framtiden, men de höga bunkerpriserna är ett orosmoln. Det framkom under dagens bolagstämma.

Viking Lines Vd Jan Hanses sa att resultatet för 2021 är bra med tanke på omständigheterna. Jakob Johansson, som är ägare och medlem i bolagets styrelse, säger att 2021 var ett år med många utmaningar, men att han ser optimistiskt på framtiden för Viking Line. Gun-Mari Lindholm från aktieägarföreningen Viking efterlyste en annan styrelsesammansättning, bland annat med fler kvinnor och personer som kan marknadsföring. För att inte skapa dålig stämning så valde aktieägarföreningen att inte föreslå en ny styrelse under dagens bolagsstämman.

-Vi är medvetna om att könsfördeningen i styrelsen är dålig, men jag delar inte Gun-Mari Lindholms uppfattning om att det saknas kompetems, säger Viking Lines styrelseordförande Ben Lunqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »