Viking Lines vd Jan Hanses:
Publicerad: tisdag, 20 augusti, 2019 - 10:06, uppdaterad: onsdag, 21 augusti, 2019 - 22:20

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Periodens omsättning uppgår till 227 miljoner euro. Även om halvårsresultat är negativt var perioden klart bättre än förra året då halvårsresultatet låg på -13,5 miljoner euro. 

- Om man går tillbaka och tittar till 2010 är det här det näst bästa halvårsresultatet sedan dess. Om man bortser från engångsposter som försäljning av fartyg. Det får man vara nöjd med, säger Viking Lines vd Jan Hanses

Jan Hanses säger vidare att arbetet med att förbättra intjäningen ombord börjar bära frukt. 

För det andra kvartalet i år uppvisar Viking Line en omsättning på 131,1 miljoner euro och ett positivt rörelseresultat på 5,4 miljoner euro. Samma kvartal i fjol låg omsättningen på 125,5 miljoner euro med ett positivt rörelseresultat på 1,1 miljoner euro.

Totalt reste 2 772 427 miljoner passagerare med rederiets fartyg under årets sex första månader och marknadsandelen inom trafikområdet uppskattas till 31,4 procent.

Fler Nyheter

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.

Sottunga utreder ny butik

Ett invånarinitiativ har inkommit till Sottungas kommunstyrelse med avsikten att bilda ett bolag för att driva butiksverksamhet i hamnen. Bakom initiativet står Tom Spennert.