Viking Lines vd Jan Hanses:
Publicerad: tisdag, 20 augusti, 2019 - 10:06, uppdaterad: onsdag, 21 augusti, 2019 - 22:20

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Periodens omsättning uppgår till 227 miljoner euro. Även om halvårsresultat är negativt var perioden klart bättre än förra året då halvårsresultatet låg på -13,5 miljoner euro. 

- Om man går tillbaka och tittar till 2010 är det här det näst bästa halvårsresultatet sedan dess. Om man bortser från engångsposter som försäljning av fartyg. Det får man vara nöjd med, säger Viking Lines vd Jan Hanses

Jan Hanses säger vidare att arbetet med att förbättra intjäningen ombord börjar bära frukt. 

För det andra kvartalet i år uppvisar Viking Line en omsättning på 131,1 miljoner euro och ett positivt rörelseresultat på 5,4 miljoner euro. Samma kvartal i fjol låg omsättningen på 125,5 miljoner euro med ett positivt rörelseresultat på 1,1 miljoner euro.

Totalt reste 2 772 427 miljoner passagerare med rederiets fartyg under årets sex första månader och marknadsandelen inom trafikområdet uppskattas till 31,4 procent.

Fler Nyheter

Viking Line ber om ursäkt till strandade resenärer

Eleonora Hansi:
De resenärer som missade m/s Rosella kommer att bli kompenserade, enligt Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line Sverige.

Jurmo färjfäste byggs säkrare

Jurmo färjfäste ska byggas om och landskapsregeringen har beslutat beställa projekteringstjänster av det svenska företaget WSP Sverige AB för detta.

Misstänkte mannen för knivdådet satt på fri fot

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Den man som misstänks för knivdådet i Mariehamn under natten till lördag har nu satts på fri fot. Enligt förundersökningsledare Christoffer Ahlfors utreder polisen ärendet som grov misshandel.

Göran Persson lämnar Wiklöf Holding

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Göran Persson avslutar nu sitt uppdrag som styrelsemedlem i Wiklöf Holding. Anders Wiklöf , ägare och styrelseordförande i Wiklöf Holding, berättar att bakgrunden är en upplevd intressekonflikt inom banksektorn.

Ålands Sjötrafik vann passbåtsanbud

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands Sjötrafik Ab kör passbåtstrafiken i Ålands södra skärgård under 2020-2022.

Körförbud och böter för fortkörare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En fordonsförare färdades med en överhastighet om 37 km/h vid Färjsundet i Saltvik under natten till söndag.

"Skynda långsamt med kommunreformen"

Hela nyhetsinslaget med Camilla Andersson och Gustav Blomberg:
-Skynda långsamt med kommunreformen. Det anser Camilla Andersson , Getas kommunstyrelseordförande.

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Therese Söderlund var en av passagerarna som tvingades boka om sin resa.
Flera Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.

Nära köra på fotgängare – smet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.