Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2024 - 12:44Uppdaterad: fredag, 12 april, 2024 - 12:44
  • Aktieägarföreningen jobbar för att återigen ha trafik mellan Mariehamn och Kapellskär.

Viking Lines aktieägarförening ska fortsätta jobba för Kapellskärslinjen

Aktieägarföreningen Viking rf. ska fortsätta jobba för att Viking Line ska undersöka möjligheterna att återuppta trafiken mellan Mariehamn och Kapellskär. Det beslutades på medlemsmötet som nyligen hölls. 

Under mötet valdes en ny styrelse där Patric Wiik, Gun-Mari Lindholm och Bengt Lindberg återvaldes och Wiik valdes till ordförande. Den tidigare ordförande för föreningen, Roger Jansson, kommer tillbaka som styrelsemedlem och som nya medlemmar valdes Roger Nordlund och Anders Holmberg in. 

I ett pressmeddelande skrivs att mötet hade en livlig diskussion om trafiken mellan Mariehamn och Kapellskär. Föreningen anser att det är den mest naturliga vägen till Sverige. Alla närvarande ville att föreningen fortsättningsvis för fram att det finns ett behov av trafik på kortrutten, och ser det som naturligt att det är Viking Line som bör undersöka möjligheterna till att återuppta den trafiken med lämpligt tonnage. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »