Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 april, 2020 - 11:30Uppdaterad: tisdag, 7 april, 2020 - 12:51

Viking Line: ”Vi lyder myndigheternas direktiv”

Viking Line förbereder just nu inför passagerarstoppet för färjtrafiken säger kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström.

Man följde med presskonferensen i morse och var även i kontakt med landets kommunikationsminister Timo Harakka. Nu arbetar man på att få ut information på rederiets hemsidor på nätet.
Johanna Boijer-Svanhnström säger att det förekommit en del passagerartrafik efter att restriktionerna trädde i kraft. Passagerarstoppet träder i kraft från och med lördag.
-Kommunikationsministerns budskap var tydligt, att ålänningar ska komma hem till påsk, säger Johanna Boijer-Svahnström.
Turlistorna är de samma och gods- och frakttrafiken fortsätter, men de nya restriktionerna innebär att personbiljetter inte säljs till eller från utlandet.
-Den enda persontrafiken som egentligen får ske på fartyg nu är mellan Finland och Åland, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »