Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 augusti, 2020 - 18:03Uppdaterad: tisdag, 25 augusti, 2020 - 18:11

Viking Line varslar om arbetsbrist på Cinderella

Viking Line uppskattar att upp till 78 personer kan sägas upp i samband med att man varslar om arbetsbrist på M/s Cinderella.

Det skriver den svenska tidningen Sjömannen på sin hemsida under tisdagens eftermiddag.

– Det stämmer. På grund av långvariga effekter av covid-19-pandemin så måste vi sannolikt göra förändringar i organisation och koncept, och om de verkställs så kan det leda till arbetsbrist. Vi har verkligen försökt hitta lösningar. Men nu har vi kommit till en sådan situation att detta är nödvändigt, säger Lena Marcus, sjöpersonalchef i Viking Line, till Sjömannen.

Bent Björn-Nielsen, sektionsordförande för fackföreningen Seko sjöfolk i Viking Line, beklagar rederiets besked och säger att han förstår rederiets beslut, men att han trots det är både besviken och förvånad.
Förhandlingarna med Seko startar den 7 september och innan dess vet den fackliga organisationen varken vilka befattningar eller personer som berörs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »