Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 18:45Uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 10:23
  • Viking Line tvekar om rotorsegel på nybygget, Foto: ÅRTV.

Viking Line tvekar om rotorsegel

Det blir inget rotorsegel på det fartyg som Viking Line just nu bygger i Xiamen, Kina. Det har Viking Line fattat beslut om.

-Alla förberedelser är klara och fundamenten finns för en montering, men i detta skede har vi valt att tacka nej till erbjudandet om att köpa rotorsegel från företaget Norsepower. Det säger Ulf Hagström som är teknisk direktör vid Viking Line.

M/S Viking Grace har haft ett roterande segel sedan 2018 och man har gjort omfattande mätningar av seglets effekter. Resultatet har dock varit ganska nedslående.

-Rotorseglet funger inte optimalt för trafiken mellan Åbo och Stockholm, men vi ska fortsätta utvärderingen året ut innan vi fattar beslut om det ska få vara kvar på Grace eller inte, säger Ulf Hagström.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »